• augustus 31, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay vertrekt eind 2019 uit Nederland, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag, zaterdag 31 augustus.

Het FD heeft documenten in handen waaruit blijkt dat de onderneming eind dit jaar vertrekt uit Nederland. De stukken zijn afkomstig van Hudson’s Bay Company (HBC), de eigenaar van de Nederlandse winkels.
De warenhuisketen is pas sinds 2017 actief in Nederland.
Tot nu toe was het de verwachting dat Hudson’s Bay zou blijven bestaan in Nederland, maar wel zou moeten bezuinigingen.

Het gaat al langere tijd slecht met de Canadese onderneming in Europa. Zo verkocht de Canadese onderneming zijn Duitse activiteiten aan branchegenoot Signa.
“Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019”, valt volgens het FD te lezen in de brief.

In de brief staat daarnaast dat HBC een collectief ontslag zal moeten voorbereiden. De arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers moeten aan het einde van 2019 zijn beëindigd. De medewerkers zijn overigens nog niet geïnformeerd.
Er werken in totaal 1424 medewerkers bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor. Hudson’s Bay heeft vestigingen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. Op de foto het warenhuis aan het Rokin in Amsterdam.