• april 01, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

A.S. Watson betaalt ‘tot nader order’ geen huur meer voor zijn Ici Paris XL-winkelpanden. Dat liet het moederbedrijf, waar ook Kruidvat en Trekpleister onder vallen, weten aan de verhuurders, meldt het AD.

Volgens A.S. Watson is het momenteel niet mogelijk om zijn 155 Nederlandse winkels open te houden en tegelijkertijd de regels van het RIVM na te streven. Dat schrijft het bedrijf aan zijn verhuurders. Daarom vindt de onderneming het nodig om zijn winkels te sluiten.

Door ‘deze situatie van overmacht’ kunnen de gehuurde panden niet op de manier gebruikt worden zoals is overeengekomen in het contract. Zodoende oordeelt A.S. Watson dat het bedrijf geen huur hoeft te betalen. Het opschorten van de huur gaat in per 1 april. De woordvoerder van Ici Paris XL stelt dat het bedrijf deze beslissing eenzijdig mag nemen. Wel gaat de retailer ‘graag het gesprek aan met zijn verhuurders’.

Naast Ici Paris XL besloot ook kledingketen Urban Outfitters (zie op de foto de vestiging in Amsterdam) zijn verhuurders voor onbepaalde tijd niet meer te betalen. De retailer maakt dat bekend in een statement. De winkels van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zijn wereldwijd gesloten door het coronavirus.

In Gouda heeft Ici Paris XL twee vestigingen: één in winkelcentrum Bloemendaal en de andere aan de Hoogstraat in de binnenstad.