• maart 25, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Retailtrends houdt ongeveer per dag bij wat de stand van de detailhandel is gelet op het corona-virus.

De hoofdpunten:
•’Tussen 15.000 en 20.000 winkels dicht’
•C&A in zwaar weer
•Advies aan webwinkels: verleng retourtermijn
•Hornbach: beeld over drukte is onjuist

Ook HEMA betaalt rekeningen later
Net als onder meer Action, Hunkemöller en WE Fashion betaalt ook HEMA zijn rekeningen later. Dat blijkt uit een brief van topman Tjeerd Jegen die in handen is van NRC. Tot de maatregel is volgens Jegen besloten vanwege een ‘drastisch afgenomen capaciteit’ op het hoofdkantoor. Normaal betaalt de winkelketen zijn leveranciers na zestig dagen, laat een anonieme ontvanger van de brief aan de krant weten. Nu doet HEMA dat niet meer op de dag dat de rekening vervalt, maar op de achtste dag van de maand. Een woordvoerder van HEMA meldt dat de verlengde betaaltermijn in overleg met leveranciers is ingesteld.

Unilever reikt helpende hand
Unilever trekt 500 miljoen euro uit om afnemers en leveranciers te helpen. De multinational zegt kleine en middelgrote ondernemers zo snel mogelijk te betalen. Ook krijgen kleine retailers die van Unilever afhankelijk zijn meer krediet. Verder zet Unilever 100 miljoen in voor de strijd tegen de coronapandemie door onder meer zeep, handgel en voedsel te doneren.

Hornbach: beeld over drukte is onjuist
Druk in de bouwmarkt? Dat valt best mee, zegt Hornbach in reactie op foto’s van volle parkeerplaatsen en lange rijen. “Ik zie die beelden ook. Maar met een gemiddelde oppervlakte van 15.000 vierkante meter zijn onze bouwmarkten groter dan twee voetbalvelden”, zegt algemeen directeur Evert de Goede. Volgens hem kunnen bezoekers zowel binnen als buiten met gemak 1,5 meter afstand houden. Door onder meer een scherp deurbeleid kan iedereen er volgens De Goede veilig boodschappen doen.

Binnenstad van Gouda
Ook in het centrum van Gouda zijn inmiddels veel winkels gesloten. Op de Hoogstraat en Kleiweg zijn nog ongeveer in totaal zes winkels open. De rest heeft een briefje op de ramen hangen dat de winkel tot nader order is gesloten. Dat geldt ook voor vier winkels in de Nieuwe Marktpassage. Op de Lange Tiendeweg zijn onder meer damesmode Exclusief, de Lego-winkel en uitzendbureau Luba dicht. Op de foto het filiaal van C&A op de Kleiweg. Naar verluidt is de kledingketen overal met de verhuurders in onderhandeling over uitstel van huurbetalingen.