• oktober 14, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Intertoys stapt af van veel innovatieve plannen die de vorige eigenaar Green Swan voor de speelgoedwinkels in petto had. Nu de keten terug is bij het Blokker-concern gaat het weer om één ding en dat is “leuk en gaaf” speelgoed verkopen. “We zijn geen attractiepark”, zegt de nieuwe directeur Eddy Assies in gesprek met het ANP. Dit schrijft de Telegraaf vandaag.

Intertoys heeft een moeilijke periode achter de rug. Na een faillissement in het voorjaar was er een doorstart waarbij bijna de helft van de winkels dichtging. Investeerder Green Swan uit Portugal opperde vervolgens onder meer ‘escape-rooms’ voor volwassenen in de winkels en het regelen van clowns.
“Maar ze vergaten een ding en dat is speelgoed in de winkels leggen. Ik weet niet wat er mis ging maar de zaken waren bijna leeg”, vertelt Assies, die vorige maand aantrad toen Blokker-eigenaar Michiel Witteveen besloot om de keten over te nemen.

Intertoys was vroeger al jarenlang in handen van Blokker Holding, dat recent is omgedoopt tot Mirage Retail Group. Inmiddels zijn alle circa 250 leveranciers weer binnenboord en zijn de winkels weer gevuld. “Door de leveranciers met respect te behandelen hebben we de banden weer kunnen herstellen.”

In Gouda is afgelopen week de vestiging van Intertoys verhuisd: van de Nieuwe Markt naar een eindje verderop in de achterkant van het voormalige V&D-pand waarin La Place zat toen V&D nog bestond (zie foto).