• mei 05, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

JD Sports gaat zijn pakketjes in Nederland nu ook via PostNL verzenden. De samenwerking met PostNL komt voort uit een groei in het aantal bestellingen die in Nederland bij het bedrijf worden gedaan. Het moet JD Sports helpen om al die pakketjes goed te kunnen bezorgen en flexibel te blijven in verzendmomenten.

De sportketen gaat gebruikmaken van de kennis die PostNL heeft over de Nederlandse consument en hoopt zo een goede service te kunnen leveren. Bestellingen bij JD Sports kunnen nu bijvoorbeeld ook in de weekenden worden bezorgd. De pakketjes worden vanuit het distributiecentrum van Spring UK, onderdeel van PostNL, in Rochdale naar het distributienetwerk van PostNL gebracht.

JD Sports heeft 28 vestigingen in Nederland. Het bedrijf had in 2018 in ons land een omzet van 68,3 miljoen euro. De online omzet groeide vorig jaar met 150 procent tot 8,8 miljoen euro. Daarmee is het online omzetaandeel bijna dertien procent.

Onderdeel van JD Sports maken uit de winkels van Aktiesport en Perry (voorheen Perry Sport) die in de Goudse binnenstad gevestigd zijn aan respectievelijk de Markt (naast AH) en de Lange Tiendeweg (zie foto).