• januari 05, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Jumbo wil de exploitatie van 44 La Place-restaurants overdragen aan horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep uit IJsselstein. Het supermarktbedrijf blijft eigenaar van het merk en behoudt zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Jumbo zegt zich zo verder te kunnen focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol van La Place-producten in de supermarkten. Samen met Vermaat wordt het restaurantconcept verder doorontwikkeld. Vorige maand werd een aangepaste formule gepresenteerd.

De plannen moeten onder meer nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Als dat gebeurd is, zouden de 44 restaurants per 1 april kunnen worden overgedragen aan Vermaat. De 1300 medewerkers behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden. Ook gaat een deel van de medewerkers op het La Place-servicekantoor over naar Vermaat.

Jumbo nam La Place bijna vijf jaar geleden over uit de boedel van het failliete V&D. Door de coronacrisis bleef de omzet vorig jaar steken op vijftig miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog 165 miljoen euro was.

In de Goudse binnenstad zat tot voor een jaar een vestiging van La Place aan de Markt. Dat sloot toen de deuren en liet een groot donker gat op de Markt achter. Eerder deden recent geruchten de ronde dat daar een nieuw concept in zou komen. Dat zou dus nu Vermaat kunnen worden.
Vermaat verzorgt de horeca op diverse bekende locaties in ons land zoals het Circuit van Zandvoort, Artis in Amsterdam en de Kunsthal in Rotterdam.