• augustus 29, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Jumbo gaat vanaf 13 september ook boodschappen bezorgen op zondag. De supermarktketen test de bezorging op zondag eerst in een aantal regio’s.

Klanten die hun bestelling uiterlijk op vrijdagavond plaatsen, kunnen hun boodschappen op zondag ontvangen. “De groei van online boodschappen houdt aan en we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk klanten voor al hun boodschappen terecht kunnen bij Jumbo”, aldus een woordvoerder tegen RetailNews. Klanten van ongeveer 250 winkels in Amsterdam en omgeving, Midden-Nederland, Noord-Brabant en delen van Zeeland kunnen vanaf 13 september hun boodschappen op zondag laten bezorgen. De belevering gaat vanuit de hubs in die regio’s.

Concurrent Albert Heijn liet in juli juist aan Distrifood weten te stoppen met thuisbezorging op zondag. De uitbreiding van de bezorging naar die dag had vooral te maken met de toegenomen drukte als gevolg van de coronacrisis. Volgens de supermarkt zijn er nu voldoende bezorgmomenten op de overige dagen beschikbaar.

Of Gouda onder de bezorggebieden gaat vallen is niet bekend. Bezorgen in grote delen van de binnenstad zal overigens niet kunnen dan wel niet eenvoudig zijn doordat de zakpalen de hele zondag omhoog staan.