• juni 24, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Supermarktketen Jumbo wil HEMA niet overnemen. “We zijn wel heel erg geïnteresseerd in de toekomst van HEMA, maar zeker niet als eigenaar”, meldt cfo Ton van Veen in een gesprek met De Telegraaf.

Jumbo leek een logische keuze omdat de supermarkt zeventien locaties van HEMA overneemt en HEMA krijgt een schap met eigen producten in elke Jumbo-supermarkt. Bovendien liet HEMA-topman Tjeerd Jegen vorige week de naam van Jumbo vallen als potentiële overnamekandidaat. “Ik snap dat uit het oogpunt van Tjeerd Jegen heel goed”, zegt Van Veen. “Ik snap dat je als management op zoek bent naar stabiliteit en we hopen dat HEMA de juiste kapitaalstructuur vindt.”

De aankomende weken hebben verschillende bieders de kans om een bod te doen op HEMA en zo het warenhuis over te nemen van de schuldeisers die het nu in handen hebben. Als er de komende weken geen beter bod komt dan het bod van de obligatiehouders, dan blijft HEMA in elk geval de aankomende twaalf maanden in hun bezit.

Gisteren werd bekendgemaakt dat een groep ontevreden schuldeisers het faillissement van drie HEMA-bv’s heeft aangevraagd. Reden is dat de groep zich benadeeld voelt door de overname van HEMA vorige week.