• november 19, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Zowel Gouda bij Kaarslicht (Kaarsjesavond) als de ijsbaan rond het beroemde stadhuis op de Markt in Gouda gaan ook dit jaar niet door. Vanwege de corona-perikelen zijn beide evenementen voor het tweede jaar (en voor hoelang daarna?) afgelast.
Hoe dit verder moet in de sinds bijna een week volstrekt doodgevallen Goudse binnenstad met weinig mensen op straat, in winkels en in de horeca is onduidelijk.
In ieder geval is bij veel ondernemers de motivatie totaal weggevallen, zo melden zij aan deze website.
En ondernemers vragen zich af:
– in het begin van deze crisis zei de minister-president dat we moeten streven naar groepsimmuniniteit. Later ontkende hij dat ooit gezegd te hebben;
– daarna moesten we ons massaal laten prikken, eerst eenmaal en toen opeens tweemaal, maar als 70 procent zou zijn geprikt, was het klaar;
– inmiddels is bijna 87 procent van de inwoners geprikt maar volgens de berichten schijnen nog nooit zoveel mensen in het ziekenhuis te liggen als nu. En wie zijn die mensen? Geen jongeren, zo wordt gezegd. Welke bevolkingsgroep(en) dan wel? De overheid zwijgt hier opzettelijk over.

Dus ja, wat is het nou?
Gaan de kaasmarkten ooit nog door? En de ijsbaan? En het Paasontbijt? Deze website krijgt per dag tientallen vragen van ondernemers uit de binnenstad, maar wij weten het ook niet en vrezen wel voor het ergste voor 2022 en volgende jaren.