• december 06, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Kaaswinkel Cheese & More by Henri Willig opent winkels in Duitsland en Oostenrijk. Dat meldde recent directeur Wiebe Willig aan RTL Z.

De eerste winkels in München en Wenen zijn inmiddels geopend en binnenkort volgen ook Keulen en Salzburg. “We wilden geen toeristische uitstraling en hebben daarom lang geschaafd aan het concept. Zo hebben we bijvoorbeeld het gehele assortiment onder het eigen merk gebracht”, vertelde Willig.

Ook zijn enkele filialen gesloten, omdat die niet goed draaiden. “Gelukkig konden we die tegenvallers opvangen, omdat we alles stap voor stap doen.” In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 69 miljoen euro en een winst van 3,5 miljoen euro.

Cheese & More heeft 23 winkels in Nederland. De winkels verkopen ‘alles rond de kaasplank’, zoals exclusieve kazen, messen, planken, nougat, wijn en bier. Het familiebedrijf zei in 2010 de Rituals onder de kaaswinkels te willen worden.

Henri Willig produceert al sinds 1974 ambachtelijke kazen in eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen. De variëteiten en smaken zijn van hoge kwaliteit en worden internationaal gewaardeerd, zo staat op de website van de kaasmaker. Bekende eigen merken zijn Henri Willig, Hooidammer en Polderkaas. Henri Willig exporteert zijn kazen naar meer dan 35 landen. Daarnaast ontvangt Henri Willig jaarlijks miljoenen bezoekers in zijn eigen winkels en kaasboerderijen.
Alleen al in het centrum van Amsterdam heeft Willig twaalf winkels. Of de kaasmaker ook belangstelling heeft voor kaasstad Gouda is niet bekend.