• september 11, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De kermis op de Markt in en rond de Goudse binnenstad gaat met ‘aangepaste vorm’ door van woensdag 22 tot en met zondag 26 september. Dagelijks kunnen gezinnen met kinderen van 13.00 tot 21.00 uur de ruim opgezette kermis bezoeken. Op zaterdag 25 september is er een prikkelarme kermis van 11.30 tot 13.00 uur. Wat ‘prikkelarm’ inhoudt is onbekend, maar dat zal wel passen in de vreemde en tegenstrijdige corona-maatregelen.
Ook is de kermis een dag korter: dinsdag valt af. Waarom is ook niet bekend. Critici melden deze website cynisch dat griep en corona mogelijk juist toeslaan op een dinsdag.

De echte trekkers zullen ontbreken. Er zullen namelijk geen botsauto’s, grote schommel of de booster zijn. Wel zijn er kleinere attracties zoals de funhouse, draaimolen, minikasten en meer. ”We zijn dit jaar ruimer opgezet en niet afgedekt met hekken”, zegt organisator Bruno Douma van de Kermis Gids. ”Ook staan we dit jaar een dag minder maar dat mag de pret niet drukken. Het is echt een familiekermis (-ook onbekend wat dit inhoudt, red.-) dit jaar en dat maakt het ook bijzonder. We zijn blij dat de gemeente Gouda goed meewerkt.”

Het is algemeen bekend dat de winkeliers in de Goudse binnenstad helemaal niks met de kermis hebben. De twee warenmarkten van donderdag en zaterdag zijn er niet en dat kost heel veel bezoek en klanten. Voor veel winkels is de kermisweek de slechtste verkoopweek van het jaar. Wat hun betreft kan de kermis buiten de binnenstad. Bijvoorbeeld naar Goudasfalt.
Dat is al jaren aangekaart bij de gemeente maar die luistert niet of wil niet luisteren.