info@ondernemersgouda.nl

Kinderburgemeester

Kinderburgemeester 2021/2022 ( m/v)

Kinderburgemeester van Gouda

Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De Brede School (BS), de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de gemeente Gouda organiseren deze verkiezing, die plaatsvindt in de raadzaal van het Huis van de Stad. De kinderburgemeester wordt door een onafhankelijke jury van 3 volwassenen en 4 kinderen gekozen. De kinderen hebben dus uiteindelijk de doorslaggevende stem.

Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. Als kinderburgemeester ben je er bij als er belangrijke evenementen geopend moeten worden, of als er bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden. Soms gaat de kinderburgemeester dan samen met de burgemeester naar zo’n gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan de opening van het Kaasmarktseizoen of aan de aankomst van Sinterklaas. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Als de kinderburgemeester een keertje niet kan, dan neemt één van de locoburgemeesters waar. De ambtsperiode van de kinderburgemeester duurt ongeveer 1 (school)jaar.

Ambtsperiode juni 2021-juni 2022

Op 30 juni 2021 heeft de verkiezing voor de Kinderburgemeester 2021 plaatsgevonden. Diezelfde dag is de toenmalige kinderburgemeester Ruben Mourik afgetreden. Tot nieuwe kinderburgemeester werd Junia de Ridder gekozen.  Als kinderwethouders werden Thijmen Kremers, Noor Klein, Nika Heijstek, Kyan van Wetten en Dante Kooij gekozen.

Procedure 2022 
De aanmelding voor de volgende kinderburgemeester start 3 april 2022. Hoe gaat dat dan in zijn werk?
Zit jij in groep 7 en wil je de nieuwe kinderburgemeester van Gouda worden? Meld je dan vanaf 3 april 2022 aan vóór 1 mei 2021.

Vertel ons zoveel mogelijke leuke plannen en goede ideeën; wat zou jij graag willen dat er in Gouda voor kinderen verandert of zou moeten gebeuren?

De leukste brieven met de beste ideeën worden door de voordrachtscommissie van leden van de Brede School en de S.O.G. geselecteerd.

Die kandidaten worden dan uitgenodigd om op de dag van de verkiezing een korte voordracht te doen voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury, om te vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester zouden moeten worden.

Er kan er echter maar één winnen. De andere kandidaten worden loco-burgemeester/kinderwethouder voor dezelfde ambtsperiode. Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda via 0182-672065.

De nieuwe kinderburgemeester 2022-2023 wordt eind juni 2022 gekozen in het Huis van de Stad.

Houdt deze site en die van de Brede School (www.bsgouda.nl) in de gaten voor meer informatie, dan kan er niets mis gaan.