• maart 19, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Kledingwinkel CoolCat van ondernemer Roland Kahn heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. Het concern zegt last te hebben gehad van de zeer warme en lange zomer in 2018 en de “extreem zachte” winter van dit jaar. Dit melden diverse media.
In totaal werken 1.180 mensen bij het concern in Nederland die in totaal goed zijn voor 450 voltijdsbanen.

Een woordvoerder van het bedrijf legt aan NU.nl uit dat er weinig kleding uit de herfstcollectie werd verkocht door de warme zomer. “Als het maandenlang boven de twintig graden blijft, koopt niemand herfstkleding. Het zelfde verhaal als het niet koud wordt.”
Doordat de oude collecties niet verkocht werden, ontbrak het geld om de nieuwe collecties te bestellen. CoolCat was dan aangewezen op financiering van de bank. “En die zegt dan op een gegeven moment: ‘Dat doen we niet’.”

Winkels en webshop blijven open
Naar verwachting wordt dinsdag 19 maart het faillissement uitgesproken. Het concern heeft in Nederland tachtig vestigingen. De winkels en de webshop blijven “tot nader order” open.
CoolCat zegt al langer te maken te hebben gehad met “zeer uitdagende marktomstandigheden”. Hierdoor noteerde het concern jarenlang verliezen. Bij een omzet in 2017 van circa € 120 miljoen werd € 10 miljoen verlies geleden.

Na een reorganisatie leek het concern naar eigen zeggen de weg omhoog te hebben gevonden, maar “een aantal incidentele en structurele tegenvallers” bleken alsnog funest voor de keten.
Ondernemer Kahn heeft meerdere bedrijven die niet worden getroffen door dit faillissement.

In Gouda is een filiaal van CoolCat gevestigd aan de Hoogstraat in de Goudse binnenstad (zie foto).