• oktober 02, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Aanstaande zondag 6 oktober is de eerste zondag van de maand en dat betekent al jaren een zogenoemde koopzondag in de binnenstad van Gouda. Naar verwachting zullen veel winkels open zijn. Op de Markt staat een ‘Hippe Herfst Fair’ met kramen waarin eten, boeken, muziek en onder meer handgemaakte artikelen te koop worden aangeboden.

De gemeente Gouda heeft begin dit jaar het aantal koopzondagen uitgebreid. In een enquête onder de winkeliers in de binnenstad heeft de meerderheid aangegeven dat die extra koopzondagen vanaf mei moeten worden ingevuld door ook de laatste zondag van de maand een koopzondag mogelijk te maken. Vanaf afgelopen mei is dit ingevoerd.

Overigens mogen veel winkels en andere zaken in de Goudse binnenstad nu al alle zondagen open. Dat geldt onder andere voor alle winkels die levensmiddelen en toeristische artikelen verkopen. Ook slijterijen en bijvoorbeeld zaken die artikelen rond de persoonlijke verzorging verkopen mogen alle zondagen open. Onder de laatste categorie vallen bijvoorbeeld kappers, maar ook Etos, Kruidvat en Trekpleister.
Kijk voor de volledige regeling rond deze openstelling hier koopzondagen