• februari 02, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het is vandaag zondag 2 februari, de eerste zondag van de maand en dat betekent een koopzondag in de Goudse binnenstad. Een koopzondag houdt in dat alle winkels vanaf 12.00 uur open mogen zijn. Veel winkels doen dat ook, maar lang niet alle winkels hebben behoefte aan een openstelling. Daaraan kunnen verschillende motieven hangen: sommige winkels zijn al zes dagen open en dat vinden de eigenaren genoeg. Weer andere winkeliers zien de zondag als een dag om te sporten of met hun gezin door te brengen. En er zijn winkeliers die de zondag gebruiken voor de zondagsrust.

Overigens is een ‘koopzondag’ een verwarrend begrip. In de Goudse binnenstad mogen heel veel winkels gewoon alle dagen van de week, dus ook op alle zondagen, open. Dat zijn dan winkels die onder andere levensmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en toeristische artikelen verkopen. Om die reden is het Gouds Kaashuis aan de Hoogstraat en het filiaal van AH aan de Markt iedere zondag open, net als bijvoorbeeld ook de Marokkaanse bakker op de hoek van de Raam en de Vlamingstraat. Tenminste twee kapsalons aan de Wijdstraat zijn ook op alle zondagmiddagen geopend, omdat zij diensten verrichten gericht op persoonlijke verzorging.

Voor wie op een zondag gericht naar een winkel wil, is het advies om tevoren te informeren of de desbetreffende winkel ook inderdaad open is om teleurstelling te voorkomen.
Voor de regeling rond koopzondagen in de Goudse binnenstad kan men hier kijken: Koopzondagen