info@ondernemersgouda.nl

Koopzondagen

Alle winkels in Gouda mogen iedere eerste zondag van de maand open. Ook mogen alle winkels alle zondagen open in december en mogen ze open tijdens feestdagen. Alleen op Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag moeten de winkels verplicht dicht.
De gemeente heeft bepaald dat er 26 koopzondagen mogen zijn zodat er vanaf juni meer koopzondagen zijn.

LET OP:
op een koopzondag mogen winkels open zijn, maar niet iedere winkel wil dat. Informeer dus altijd bij een voorgenomen bezoek of de desbetreffende zaak open gaat.

Sommige winkels mogen ALLE zon- en feestdagen open, met uitzondering van 1e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag:
- Perifere detailhandel (zoals bijv. bouwmarkten, meubelzaken, tuincentra) en detailhandel op perifere locaties, te weten: Goudse Poort (Gamma, Vrijbuiter), Gouwespoor, Kromme Gouwe (o.a. Action en Praxis) en Gouwestroom (Karwei)
- Winkels met overwegend typisch Goudse en/of op toeristen gerichte producten
- Winkels (dus ook in de binnenstad) van alle branches die vallen onder de categorie dagelijkse verzorging. Hiertoe behoren de volgende branches: apotheek, bakker, slijter (o.a. Gall & Gall), groente en fruit, drogist (o.a. Etos, Trekpleister en Kruidvat), koffie en thee (o.a. Kaldi en Simon Lévelt), Kaaswinkeltje en Gouds Kaashuis), haarproducten (o.a. alle kapsalons), parfumerie (o.a. Rituals, ICI Paris en Douglas), slager, minisuper, tabak (Primera Kok en Van Vreumingen), vis, toko (Toko Ina en Toko Eurazië), reform (o.a. Holland & Barrett), vlaaien (o.a. Multivlaai), wijnen en zoetwaren (o.a. Jamin). 

Kijk hier voor de koopzondagen in heel Gouda:koopzondagen Gouda

 

Reguliere koopzondagen 2021 (1e van de maand met vanaf juni ook de laatste zondag van de maand. In november 1 zondag extra en in december alle zondagen)

In verband met de verplichte winkelsluiting van de meeste winkels door Covid-19 zijn koopzondagen de eerste tijd in 2021 niet aan de orde geweest. Sinds eind april mogen alle winkels weer open.
Koopzondagen:
2 mei
6 juni
27 juni
4 juli
25 juli
1 augustus
29 augustus
3 oktober 
31 oktober
7 november
28 november
5 december
12 december
19 december
26 decmber 

Koopavonden

De wekelijkse koopavond in de binnenstad van Gouda is de donderdag. Veel winkels zijn dan open van 19.00 tot 21.00 uur. Diverse winkels blijven overigens ook tussen 17.30 of 18.00 uur tot 19.00 uur open.

Het succes van de koopavond - niet alleen in Gouda maar overal - berust voor een groot gedeelte op het feit dat zoveel mogelijk winkels open zijn. De S.O.G. roept daarom steeds alle ondernemers op waar mogelijk open te gaan. 
Door heel Nederland worden in de detailhandel discussies gevoerd hoe het verder moet met koopavonden omdat het bezoek aan een koopavond vrijwel overal zeer sterk is teruggelopen, ongeacht of de koopavond op donderdag of op vrijdag wordt gehouden. Ook in Gouda wordt die discussie gevoerd. De meningen blijven echter sterk verdeeld.