• juli 14, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

ING gaat als eerste bank in Nederland klanten korting geven op de kosten van hun betaalrekening wanneer zij geen geld meer uit de muur trekken. Wie als ING-klant minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt, krijgt twintig procent korting.
De Volkskrant meldt dat deze regeling geldt voor mensen die een Oranjepakket bij de bank hebben. Voor iemand die minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt kost de betaalrekening 1,25 euro per maand aan bankkosten. Per jaar valt er per betaalrekening 3,60 euro te besparen. De regeling geldt vanaf 1 oktober.

Een woordvoerder van ING zei tegen de Volkskrant dat de kortingsregeling inspeelt op de trend dat klanten steeds minder vaak contant geld opnemen bij de geldautomaat. Maar ook de bank heeft er voordeel van. ‘In het algemeen is een contante geldopname bij een automaat duurder dan een pinbetaling’, aldus de woordvoerder.
ABN Amro laat aan de krant weten dat de bank de kortingsregeling overweegt. De Rabobank liet alleen weten nog geen besluit te hebben genomen.