• maart 06, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Albert Heijn mag in België geen 1+2 gratis-acties meer houden, heeft de Economische Inspectie daar besloten. Volgens de dienst overtreedt AH daarmee het Belgische verbod op verkopen met verlies.
Dat melden Belgische media afgelopen dinsdag. Het ministerie kwam in actie na klachten van andere winkeliers. In het land is het verboden om artikelen onder de inkoopprijs te verkopen, al zijn er wel enige uitzonderingen op die regel. Volgens de media is nog niet duidelijk of er een boete of een schikking uit rolt.

AH hield begin februari een voor België ongekende actie, waarbij dus klanten bij aankoop van een product er twee bij kregen. De schappen waren binnen een dag leeg.
Minister Kris Peeters (Consumentenzaken) had de inspectiedienst opdracht gegeven uit te zoeken of die regel met de 1+2-gratisactie wordt overtreden. Volgens Peeters zijn lage prijzen goed, maar concurreren grote bedrijven bij verkoop met verlies het midden- en kleinbedrijf weg.

Volgens marketing-deskundigen zal AH van het verbod niet wakker liggen. Integendeel, zo zeggen zij. AH zal blij zijn met de publiciteit die in de ogen van de supermarkt zal bevestigen dat ze inderdaad de goedkoopste in België is.