• februari 03, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het aantal vestigingen van Kruidvat groeide vorig jaar van 956 naar 967. Daarmee blijft de drogisterijketen verreweg de grootste winkelketen in Nederland. Gemeten naar winkelmeters is Albert Heijn nog steeds de grootste. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Winkelformules van onderzoeksbureau Locatus.

Kruidvat vergrootte zijn voorsprong in aantal winkels ten opzichte van Albert Heijn. Deze supermarktketen kreeg er vijf vestigingen bij en eindigde op 857 reguliere vestigingen (AH XL en AH to go zijn niet meegerekend). Concurrent Jumbo staat op de derde plaats, met 664 winkels. Dat zijn er 51 meer dan in 2018. Gall & Gall (van 593 naar 588) en Etos (van 552 naar 544) maken de top vijf vol.

HEMA staat op de zesde plek. Primera en Zeeman wisselden stuivertje; de kledingketen zakte naar plaats acht. Aldi en RegioBank staan respectievelijk op negen en tien. Big Bazar steeg van de 88e naar de 65e plaats en is daarmee de grootste stijger. De keten heeft nu 157 filialen. Praxis en Jumbo Slijterij maakten ook een flinke sprong. Intertoys is de grootste daler. De speelgoedketen ging van 389 naar 212 winkels.

In Gouda heeft Kruidvat vier filialen: in de winkelcentra Bloemendaal en Goverwelle en twee in de binnenstad aan de Kleiweg en in de Nieuwe Marktpassage.