• juli 02, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

La Place moet binnen een paar jaar wereldwijd enkele honderden vestigingen hebben. Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd in een gesprek met NU.nl.

In Nederland moeten het er minimaal honderd worden, zegt Van Eerd. Zoveel waren er ook toen Jumbo de keten kocht uit de failliete boedel van V&D. Inmiddels zijn er nog zo’n zestig vestigingen in Nederland, waarvan Jumbo er circa tien heeft. De rest wordt gerund door franchisers. Jumbo is wel de eigenaar van het merk.

Door de coronacrisis bleef de omzet van La Place vorig jaar steken op vijftig miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog 165 miljoen euro was. Jumbo zette een streep door 23 filialen, omdat die onder een nieuwe formule niet rendabel waren te maken.

La Place zit al in enkele steden in het buitenland. Van Eerd ziet vooral mogelijkheden met La Place Express, waar de nadruk ligt op ’to-go’. “Met de nieuwe formule willen we overal zitten waar veel mensen langskomen.” Het is de bedoeling dat de nieuwe vestigingen deels worden geëxploiteerd door Jumbo en voor een deel via franchise.

In de Goudse binnenstad zat een La Place in het gebouw van V&D aan de Agnietenstraat. Na de sluiting van V&D verhuisde La Place naar de Makrt. Daar is de vestiging geruime tijd geleden gesloten. Vrijdag 2 juli opent daarin nu een filiaal van de restaurantketen ’t Zusje.