• september 19, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Lego opent in oktober zijn eerste eigen officiële Nederlandse winkel in de Zuidpassage van Hoog Catharijne in Utrecht. De opening valt tegelijk met het evenement Lego World in de Jaarbeurs. Dit schrijft RetailNews.

In de winkel van zo’n tweehonderd vierkante meter is straks een brede selectie van de nieuwste sets te vinden. Ook kan er in de winkel met de legosteentjes worden gespeeld en worden er bouwwedstrijden en andere evenementen georganiseerd, meldt RTV Utrecht.

Er waren al wel Lego-winkels in ons land die door franchisenemers worden geëxploiteerd (zoals de Lego-winkel in de Goudse binnenstad aan de Lange Tiendeweg), maar nog geen filialen in eigen beheer. Later dit jaar volgt de opening van een flagshipstore in Amsterdam.

In China breidt Lego in hoog tempo zijn winkelbestand uit. In het eerste halfjaar werden daar tachtig nieuwe winkels gebouwd, aan het eind van het jaar moeten dat er ruim 140 zijn, meldt RTLZ. Wereldwijd denkt het bedrijf aan het eind van het jaar bijna zeshonderd winkels te hebben.

Op de foto de toekomstige flagship-store van Lego in de Kalverstraat in Amsterdam.