• oktober 15, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Consumenten zonder pas kunnen vanaf donderdag weer boodschappen doen bij Sligro, Makro en Zegro. De tijdelijke opening van de zelfbedieningsgroothandels voor particulieren geldt in elk geval zo lang de horeca gesloten is.

Sligro, Makro en Zegro waren ook tijdens de lockdown in het voorjaar geopend voor particulieren, om de druk op de supermarkten te verlichten. Gemeenten moeten nog wel toestemming geven voor de opening voor ‘gewone’ consumenten. Belangenorganisatie CBL rekent naar eigen zeggen op begrip en coulance, ‘net als in het voorjaar’.
In Gouda meldden medewerkers van de Sligro eerder aan deze site dat het bezoek door consumenten tijdens de eerste lockdown aanvankelijk meeviel, maar dat het bezoek vrij snel tegenviel nadat de consumenten zich pas bij de kassa realiseerden dat de prijzen exclusief btw waren.

Alcoholverbod
Het CBL zegt begrip te hebben voor de strengere maatregelen rondom het virus, die dinsdag bekend werden gemaakt. Wel zegt de brancheorganisatie dat de druk en verantwoordelijkheden op supermarkten hiermee fors toenemen. Zo verwachten de winkels meer ‘ongewenste discussie’ met klanten door het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur. Om die reden besloot supermarktketen Deen al tijdelijk de deuren van zijn filialen na acht uur te sluiten.

Daarnaast vraagt het CBL de overheid een overgangstermijn van een week om ook online de verkoop van alcohol na dat tijdstip aan banden te leggen. “Het is technisch complex om dat goed te regelen, supermarkten hebben tijd nodig om hun bestelsystemen aan te passen.”