• maart 18, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Vollere winkels leiden niet tot problemen. Dat blijkt uit een rondgang van persbureau ANP langs onder meer IKEA en HEMA.

Sinds dinsdag mogen grote winkels meer dan twee klanten per verdieping ontvangen. Er wordt nu naar het winkeloppervlak gekeken. Daardoor kunnen er in grote zaken maximaal vijftig klanten tegelijk winkelen.

Bij meubelwinkelketen IKEA hebben klanten 45 minuten de tijd om hun slag te slaan. Die tijd is volgens een woordvoerster tot nu toe genoeg. “Eenmaal binnen in de winkel verspreiden die klanten zich heel snel. Daarna ben je in een vrijwel lege winkel aan het winkelen.” IKEA kan per winkel een paar honderd klanten per dag ontvangen. Normaliter zijn dit er een paar duizend per winkel per dag.

HEMA meldt ook dat het soepel verloopt. De warenhuisketen hanteert tijdslots van twintig minuten per klant. Onder meer babykleding, babyspullen en verjaardagsspullen zijn populair, net als de taarten. Action heeft nu ook tijdslots van twintig minuten. Tien minuten bleek wat te kort.