Kringloopwinkel Het Goed gaat meer vestigingen openen in Nederland. Begin september komt er een nieuwe vestiging in Nuenen en er staan een filiaal in Gorinchem en vier nieuwe winkels in Rotterdam op de planning. Dat meldt commercieel directeur Elles Kempers aan RetailTrends.

Het Goed heeft nu 26 vestigingen in Nederland. “We kunnen nog op meer plekken van waarde zijn”, vertelt Kempers. De kringloopwinkel groeit naar eigen zeggen tien procent per jaar in omzet. Die groei komt mede doordat Het Goed nieuwe vestigingen opent, maar ook omdat steeds meer mensen de kringloopwinkel weten te vinden. “We hebben een klantgroei van acht procent jaar op jaar. En ik ben ervan overtuigd dat de rek er nog lang niet uit is. Er wordt veel weggegooid dat door andere mensen nog gebruikt kan worden. Bij die mensen zou je wel meer op het netvlies willen zijn”.

Kempers stelt dat Het Goed de grootste kringlooporganisatie is in Nederland. Op de winkelvloer werken voor twee derde mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met de missie ‘werk maken door hergebruik’ wil het bedrijf hergebruik stimuleren en mensen door middel van een werkplek een kas geven om mee te doen in de maatschappij en door te groeien naar een reguliere baan.
In Gouda zijn diverse kringloopwinkels gevestigd, maar hier is nog geen Het Goed. Of die er komt is niet bekend.