• mei 14, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Hema leed vorig jaar bijna 215 miljoen euro verlies. Dat is bijna 100 miljoen euro meer dan in 2019, toen het warenhuis al voor ruim 117 miljoen in de rode cijfers belandde. Het negatieve resultaat heeft volgens Hema vooral te maken met de gevolgen van corona en herkapitalisatie- en financieringskosten.

Hema noemt 2020 een van de meest uitdagende jaren uit de geschiedenis van het bedrijf. De verplichte winkelsluitingen zorgden ervoor dat de omzet van de onderneming met 15,5 procent daalde tot krap 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte met twee derde in.

Toch is het grootwinkelbedrijf optimistisch over de toekomst. ‘De omzet ligt sinds eind april, toen de winkels met inachtneming van de coronaregels weer open mochten, alweer boven het niveau van voor de crisis. Met nieuwe aandeelhouders, een gezonde financiële structuur en winkels die binnenkort weer zonder restricties open zijn, heeft het nieuwe managementteam de nodige stabiliteit en ruimte om met volle kracht te bouwen aan een succesvolle toekomst van ons bedrijf’, schrijft Hema in een persbericht.