WE Fashion heeft vorig jaar een omzet van 258,4 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat betekent een terugloop van 6,2 procent, zo blijkt uit de jaarrekening die onlangs bij de KvK is ingediend en waarover het FD berichtte.

De omzetdaling wordt veroorzaakt door de sluiting van de verlieslatende vestigingen in Frankrijk, zo liet ceo Joris Aperghis weten aan RetailNews. Op like-for-like basis (omzet voor het gelijk blijvend aantal winkels) groeit de retailer volgens hem. Daarnaast wijst hij erop dat WE in Nederland aan marktaandeel heeft gewonnen. “Wij liggen op koers.”

De omzet in Nederland liep ondanks dat wel met vijf miljoen euro terug tot 160,6 miljoen euro. Ook in de buitenlandse markten behaalde WE Fashion minder omzet. De retailer spreekt in het jaarverslag van ‘uitdagende marktomstandigheden’, onder meer door het fragiele consumentenvertrouwen. Ook wijst WE op een ‘geografische refocus’.

De nettowinst van WE Fashion viel met 76,6 miljoen euro fors hoger uit dan een jaar eerder, toen 10,8 miljoen onderaan de streep stond. Dat resultaat heeft het kledingbedrijf te danken aan de verkoop van vastgoed, waarmee 79 miljoen euro werd binnengehaald.

In Gouda is een filiaal van WE gevestigd aan de Kleiweg in de binnenstad.