• april 09, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het kabinet werkt aan een plan om de winkels op 21 april weer te openen. Ook de terrassen mogen dan weer van het slot. Dat melden diverse Haagse bronnen aan RTL Nieuws.

Naast het openen van winkels en terrassen zou ook de avondklok op 21 april worden opgeheven. De versoepelingen hangen af van de ontwikkelingen van de besmettingscijfers en het advies van het Outbreak Management Team.

De opening van de winkels is onderdeel van een breder plan om Nederland te versoepelen naar een zomer zonder coronamaatregelen. Winkels moesten op 15 december 2020 hun deuren sluiten. Vanaf 3 maart is winkelen op afspraak toegestaan.

Diverse belangenorganisaties pleiten ook voor het opheffen buiten van de 1,5 meter afstand. Waarom die regel geldt is voor vele consumenten een raadsel. Net als de regel van het veelvuldig de handen wassen. Regels die al tientallen jaren gelden als normale regels in het onderlinge verkeer en nu als iets nieuws worden gepresenteerd. Terwijl ze – net als dat rare mondkapje – bewezen niets tot nauwelijks helpen.