• mei 12, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Afgelopen week zijn de grote bomenbakken die in diverse winkelstraten staan in de binnenstad van Gouda weer opnieuw beplant. Net als vorig jaar weer met geraniums. Promen heeft de bakken beplant (zie foto). De bollen van de uitgebloeide tulpen blijven in de bakken en bloeien volgend voorjaar opnieuw.

Woensdag 15 mei wordt het Super Cool Kidsfeest op de Markt gehouden. Dan worden ook de kleine plantenbakken gevuld met geraniums. De S.O.G. roept winkeliers op om rond 13.00 uur met de bak die bij hen voor de deur staat naar de Markt te komen. Daar kunnen de bakken samen met de kinderen worden beplant met rode geraniums. Wie echt niet kan komen kan later deze woensdag tot 18.30 uur de geraniums ophalen om zelf bij de winkel de bak te vullen.
De geraniums worden mede bekostigd vanuit het OndernemersFondsGouda (OFG). Dat fonds wordt gevoed door gelden die ondernemers zelf betalen via een opslag op de woz-aanslag die zij jaarlijks betalen. De S.O.G. vraagt dan ook dringend aan ook de winkeliers om de bakken goed te onderhouden omdat zij uiteindelijk de planten en de bakken zelf betaald hebben. Dus bij droog weer af en toe een beetje water geven, bij veel regen zorgen dat er geen water in de bakken blijft staan en in de zomer af en toe de uitgebloeiede bloemen eruit knippen. Dat bevordert de groei.
En als het kan ’s avonds bij sluitingstijd de kleine plantenbak binnen in de winkel zetten om vernielingen ’s avonds te voorkomen.