• september 15, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het kabinet heeft onder het mom van ‘versoepelingen’ nieuwe cororamaatregelen afgekondigd. Daarom groeien de protesten en het onbegrip wederom.
Toegang tot de horeca wordt vanaf 25 september alleen met een coronabewijs op de telefoon of anders op schrift verplicht. Maar geldt dat voor buiten en binnen? Niemand weet dat.
Gaan boa’s en politie dat zo maar controleren? Volgens de wet mag dat niet. Komt er een boa binnen in een horecazaak: mag ik uw testbewijs zien? Nee. Of: mag ik dan ook uw testbewijs zien want u staat binnen 1,5 meter van mijn tafel?
Er ligt trouwens een resolutie van de Raad van Europa dat discriminatie op welke grond ook (dus ook op wel of niet gevaccineerd zijn) verboden is.

Nachtclubs mogen weer open vanaf 25 september maar dan tot 24.00 uur. Dat is dan weer geen nachtclub.

Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in taxis en het ov. Waarom? Om kwetsbaren te beschermen, zegt de minister. Maar kwetsbaren moeten zich toch zelf beschermen door thuis te blijven, zo zeggen de meeste mensen? Wie vindt dat hij of zij ‘kwetsbaar’ is, moet niet met de trein of bus, zodat anderen geen mondkapje op hoeven. Het wordt tijd dat ‘kwetsbaren’ eens rekening gaan houden met de overgrote meerderheid van niet-kwetsbaren door thuis te blijven. Nog los van het feit dat zowel de minister als het RIVM een jaar geleden meldden dat mondkapjes niet helpen.

Kortom, chaos blijft regeren. Met als resultaat dat iedereen gewoon doet wat hem of haar het beste lijkt. Ben je een beetje ziek? Blijf thuis, net als vroeger. Is Jan verkouden? Houdt afstand tot Jan, net als vroeger. Het wordt veel te ingewikkeld gemaakt.
Enfin, het zal een keer goed komen. Net als die 1,5 meter. Daar houdt vrijwel niemand zich al vele maanden meer aan en bijna niemand die er moeilijk over doet. Heb je er wel problemen mee? Blijf dan lekker thuis.
En dan komen twee ministers op de tv triomfantelijk vertellen dat die 1,5 meter niet meer hoeft.