• september 14, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Op de kop van de Kleiweg zat vele jaren de kledingzaak America Today. Die was van dezelfde eigenaar als kledingwinkel CoolCat een eindje verderop aan de Hoogstraat. Coolcat ging failliet en dicht. Ook America Today is sinds 24 augustus gesloten.
Maar gelukkig staat het grote winkelpand niet lang leeg, want afgelopen weekend verscheen er een bordje op de ramen dat er een nieuwe kledingwinkel Scamm in komt.

En dat is weer een bewijs dat de detailhandel zich niet zo maar gewonnen geeft. Er is en blijft dynamiek met nieuwe initiatieven. Een ander nieuw initiatief is dat onder de winkels en horecazaken op de Markt afgelopen week een brief is verspreid met de oproep om daar een nieuwe ondernemersvereniging te beginnen. De ondernemers op de Markt onder leiding van de eigenaar van Kaldi vinden zich niet goed genoeg vertegenwoordigd in de S.O.G. en willen daarin een eigen stem.
Aansluiting kan, aldus de brief, vooralsnog zonder lidmaatschapskosten zodat ook filialen van grootwinkelbedrijven zich kunnen aanmelden. Filialen hebben overal al tientallen jaren moeite om hun hoofdkantoor te overtuigen van het nut om in een vestigingsstad financieel bij te dragen aan een lidmaatschap.