De BSO-bus, ook wel bekend als de ‘nieuwe Stint’, wordt binnenkort op de openbare weg toegelaten. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag aan de Tweede Kamer laten weten. De minister heeft dat besloten op basis van rapporten van de RDW en en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Dit meldt het AD.

Een paar maanden geleden nog liet Van Nieuwenhuizen weten dat de BSO-bus nog niet geschikt was om de weg op te sturen. Het nieuws dat de opvolger van de bolderkar die door veel kinderdagverblijven werd gebruikt toch gebruikt mag worden, komt voor veel kinderdagverblijven als geroepen.

De oude Stint, ooit bedacht in Zeewolde en gefabriceerd in Putten, mag sinds eind 2018 niet meer de weg op. Dat besluit van de minister volgde op het dramatische ongeval in Oss in datzelfde jaar. Een Stint werd toen gegrepen door een trein. Vier kinderen kwamen om. Na het ongeluk heeft de bedenker van de Stint, Edwin Renzen, een nieuw voertuig gecreëerd, dat heel erg lijkt op de oude versie. Hij monteerde er een rolbeugel op – een stalen constructie die je beschermt als een voertuig op de kop belandt -, bracht gordels aan en zette er extra remmen op.

In Gouda was de oude Stint tot 2018 in de binnenstad een bekende verschijning omdat de Stichting Gouda Schoon gebruik maakte van een gehuurde stint.