• maart 15, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het beroemde bloemenpark de Keukenhof heeft de geplande opening van zaterdag 21 maart geannuleerd naar aanleiding van de coronamaatregelen.
In een persbericht laat de organisatie weten weten dat ‘dit een enorme teleurstelling is met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen.’ Ook de binnenstad van Gouda zal dit merken, want veel toeristen combineerden een bezoek aan de bloementuin met een bezoek aan de Goudse binnenstad.

Vanwege het coronavirus zijn bijeenkomsten, ook die die zich in de buitenlucht afspelen, met meer dan 100 personen verboden. Daar valt ook de opening van de Keukenhof onder.
De door de Nederlandse overheid opgelegde coronamaatregelen zijn tot 31 maart van kracht. De opening van de Keukenhof is nu gepland voor 1 april.

Ook in Gouda zijn de gevolgen van corona merkbaar. Veel restaurants zitten al dagen vrijwel zonder gasten. Onder andere Museum Gouda, de schouwburg, het Filmhuis en de Garenspinnerij zijn tot 1 april gesloten. Ook de meeste gemeente-ambtenaren werken de komende weken vanuit huis.
De officiële opening van de Gouda Cheese Experience op zaterdag 21 maart is eveneens afgelast en uitgesteld.

Het bestuur van de onderwijsinstelling MBO-Rijnland heeft zelfstandig besloten om alle locaties – inclusief die in Gouda – vanaf maandag tot en met 31 maart te sluiten.
De ministerraad komt deze zondag bijeen om een besluit te nemen over verdere maatregelen zoals de sluiting van alle scholen.