• maart 04, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Schoenenketen Omoda krijgt er drie fysieke winkels bij, in Deventer, Doetinchem en Zutphen. De winkels waren eerder van Engelen Schoenen, dat begin februari failliet verklaard werd.

Omoda had eerder nog geen vestigingen in het oosten van het land. Eind vorig jaar opende de schoenenzaak nog drie winkels in het noorden van Nederland. “We zijn ervan overtuigd dat schoenenliefhebbers daar zowel off- als online ons in de toekomst nog beter weten te vinden”, vertelde coo Jan Baan van Omoda aan RetailNews.

De winkels in Deventer en Doetinchem zullen dames- en herenschoenen gaan verkopen. Het filiaal in Zutphen gaat daarnaast ook kinderschoenen verkopen. Naar verwachting zijn de drie winkels binnen twee tot drie weken omgetoverd tot Omoda-winkels.

Eind februari werd al bekend dat zich een partij had gemeld bij de curator van Engelen Schoenen die de winkels onder een andere naam wilde voortzetten. Engelen Schoenen had ook nog vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Wat daarmee gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Omoda heeft inmiddels 25 winkels, waaronder één in België. In Gouda heeft Omoda een vestiging aan de Zeugstraat in de binnenstad.