• juli 01, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het stuk Lange Tiendeweg tussen de Geuzenstraat en de Groeneweg (zie foto) kent bepaalde verkeersregels. Zo is laden en lossen toegestaan van maandag t/m zaterdag tot 12.00 uur. Op donderdagen is dit toegestaan tot 9.30 uur van 1 april t/m 15 oktober; dit in verband met de wekelijkse kaasmarkt.
Overig verkeer (zoals auto’s, bromfietsers en scooters) mag daar niet rijden. Alleen voetgangers en fietsers zijn toegestaan.

Maar die regels worden massaal aan de laars gelapt. Herman Schoemaker van restaurant Bangkok City is daarom een petitie gestart onder de daar gevestigde zaken om kleine verkeersdrempels in de straat te leggen. ‘Wij worden hier gek van al die rond scheurende bezorgscooters en andere voertuigen. Winkelend publiek wordt naar alle kanten gejaagd en ook op de terrassen ervaren gasten overlast’, aldus Schoemaker. ‘Vergeet ook niet dat de straat vanaf de Tiendewegbrug naar beneden loopt, waardoor scooters en elektrische fietsen als het ware gelanceerd worden. Dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd is een wonder.’

Heel af en toe controleert Handhaving op een middag, maar zodra de handhavers weg zijn begint de ellende weer, aldus Schoemaker.
Volgens Schoemaker zou een zakpaal op de Lange Tiendeweg net voorbij de Geuzenstraat veel onnodig autoverkeer kunnen voorkomen na 12.00 uur. ‘En nu dagelijkse handhaving op het verbod onmogelijk is, dan maar twee lage verplaatsbare verkeersdrempeltjes over de straat net voorbij de Geuzenstraat en één net voor de Groeneweg. Die remmen dan de snelheid flink af.’

De petitie is door alle zaken ondertekend en wordt binnenkort aangeboden aan het gemeentebestuur.