• augustus 10, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Na België zijn ook de Nederlandse merken van modewinkelconcern FNG door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Het gaat om Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps en Promiss.

Volgens het bedrijf worden de kansen op een doorstart hierdoor groter. De winkels blijven voorlopig open en werknemers worden doorbetaald door het UWV. Eerder werd al uitstel van betaling aangevraagd. Volgens woordvoerder Patrick van der Borden van FNG Nederland zijn er meer dan een handvol kandidaten die de Nederlandse winkels willen overnemen.
‘Het gaat om een substantieel aantal bedrijven dat zich bij de bewindvoerder heeft gemeld. Onze insteek is dat de Nederlandse ketens in z’n geheel door een andere partij worden overgenomen, maar uit de onderhandelingen zal moeten blijken of dat lukt.’

Recent werden al de Belgische FNG-merken failliet verklaard. Het gaat onder meer om Brantano, Ginger, Fred en Ginger en CKS.

FNG verkeerde al lange tijd in grote financiële problemen. Vorig jaar leed het concern een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro en het bouwde een schuldenberg op van vele honderden miljoenen euro’s. De directie, bestaande uit de drie oprichters, werd eerder dit jaar vervangen.

In Gouda zit een filiaal van Miss Etam in de Nieuwe Marktpassage in de binnenstad.