• juli 07, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Nadat V&D failliet ging, stond het V&D-pand aan de Kleiweg in de Goudse binnenstad enige tijd leeg. Het gebouw is eigendom van de RJB Groep uit Amsterdam, het vastgoedbedrijf van miljardair Ronny Rosenbaum.
Hij liet het pand aan de voorkant verbouwen en plaatste als nieuwe huurder The Sting erin. Ook de achterkant wordt verbouwd tot winkelruimte. Makelaar Bram van Welie van Abram Makelaardij heeft gemeld dat aan de achterkant – waarin tot het faillissement van V&D een filiaal van La Place zat – Intertoys zijn intrek neemt. Intertoys zit nog tegenover een ingang van de Nieuwe Marktpassage aan de Nieuwe Markt. De verhuizing zal naar verwachting dit najaar plaatsvinden.
Hoewel het bij de verbouwing net lijkt of er boven in het gebouw appartementen komen (zie foto) gaat dat plan niet door. De verbouwing zou te duur worden.

Er zijn meer veranderingen. Modezaak Geurts & Zo aan de hoek Zeugstraat en Stoofsteeg is per 30 juni vertrokken. Het pand staat zowel te huur als te koop. Ook per 30 juni is de hypotheekwinkel HYP.nl op de hoek Lange Tiendeweg en Jeruzalemstraat gesloten. De eigenaar heeft zijn zaak verplaatst naar een kantoorpand in Reeuwijk.
Aan de Lange Tiendeweg gaan ook hoedenwinkel ’t Matelootje en damessportzaak Tiensport dicht.

Aan diezelfde Lange Tiendeweg is op nummer 67 recent een horecazaak geopend: Mamo Falafel & Baked patatoe.
Aan de Kleiweg is het filiaal van Benetton gesloten en wordt het filiaal van optiek Specsavers ingrijpend verbouwd. Aan de Hoogstraat houdt optiek Kempkes uitverkoop met grote kortingen in verband met de verhuizing deze zomer naar het pand van de voormalige Kijkshop aan de Agnietenstraat.
Aan de Lange Groenendaal is de winkel Kersvers vertrokken en gaat de winkel Heb ik Via in september dicht.

Aan de Korte Groenendaal is een horecazaak Klein Suriname geopend en aan de Wijdstraat de Indiase horecazaak The spicy Elephant.

En zo blijft er dynamiek in de Goudse detailhandel.