• januari 13, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Primera en Libris Blz. hebben een aantal nieuwe locaties voor hun combinatiewinkels op het oog. Op die manier willen de twee winkelketens hun samenwerking uitbreiden.
Libris is een collectief van zelfstandige Libris- en Blz.-boekhandels in Nederland.
‘Bij Libris.nl zijn zelfstandige ondernemers aangesloten, die gericht samenwerken om de concurrentie met ketens op alle fronten aan te gaan. Libris en Blz. hebben een gezamenlijk marktaandeel van ruim 20 procent. Daarmee zijn zij marktleider binnen de markt van het algemene boek’, aldus de website van Libris:

Primera-winkels kunnen het boekenspecialisme van Blz. aan hun winkel toevoegen, en andersom kunnen winkels met het Blz.-concept gebruikmaken van de kennis en kunde van Primera. “Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid voor individuele kantoor- en boekenwinkels om aansluiting bij een formule te vinden door van deze samenwerking gebruik te maken”, legt een woordvoerder uit aan RetailNews.

Hoeveel nieuwe combinatiewinkels erbij komen, is nog onduidelijk. “Het is nog te vroeg om concrete aantallen te noemen.” Wel voert Primera al gesprekken met enkele potentiële kandidaten. Op het moment hebben Primera en Blz. negen combinatiewinkels in Nederland.

In Gouda zijn twee filialen van Primera gevestigd: één in winkelcentrum Bloemendaal en de ander aan de Markt in de binnenstad.