• mei 28, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De boete van 350 duizend euro voor Seats and Sofas is terecht, zegt de rechtbank in Rotterdam. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboette de meubelketen onder meer vanwege nep-kortingen.

Seats and Sofas pakte tussen januari 2016 en maart 2017 in folders uit met aanbiedingen als ‘discount tot 60%’ , ‘megasale’ en ‘leegverkoop’. Maar er was helemaal geen prijsvoordeel, concludeerde de ACM. De meubels waren nooit aangeboden voor de oude prijs die werd genoemd. Verder waren de prijskaartjes op de meubels niet in orde, zodat klanten er alleen met hulp van een verkoper achter konden komen hoeveel iets kostte.

Seats and Sofas vindt het onderzoek onrechtmatig, omdat er gebruik is gemaakt van zogenoemde mystery shoppers. De overtredingen zijn volgens de meubelketen niet komen vast te staan en de boeteoplegging zou onevenredig zijn. De rechtbank zegt dat de ACM bevoegd is om het onderzoek op deze manier te doen en is ervan overtuigd dat klanten zijn misleid. Ze vindt de hoogte van de boete ook evenredig.