• juni 16, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Rituals opent onder de noemer House of Rituals een vlaggenschip op de hoek van de Kalverstraat en het Spui in Amsterdam. De cosmeticaketen vervangt daar de kledingzaak en het café van Esprit, die na 31 jaar de deuren sluiten. Het enorme pand (zie foto) werd vanaf 1929 gebruikt als hoofdkantoor van de Holland-West-Afrika Lijn (H.W.A.L.). In 1969 sloot de H.W.A.L. de deuren. Daarna zat van 1975 tot 1985 boekhandel Scheltema Holkema Vermeulen in het pand. In 2014 ging het pand voor 42,5 miljoen euro in andere handen over.

Het creatieve team van Rituals werkt sinds vorig jaar aan een ‘interne startup’ onder de noemer House of Rituals. Het wordt volgens retailexpert Rupert Parker Brady een internationaal schoolvoorbeeld van ‘total retail’ en moet fungeren als fysiek uithangbord van alles waar Rituals voor staat. ‘Weer even helemaal uit de comfortzone’, zegt Rituals-oprichter over het nieuwe concept, dat hij een ‘erg mooi en spannend avontuur’ noemt. Hoe het aanbod er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. “Ik kan me zo voorstellen dat het aanbod onder één dak bestaat uit een urban spa, yoga-, meditatie- en mindfullness workshops, co-working, winkel en horeca”, aldus Parker Brady,

House of Rituals opent naar verwachting eind dit of begin volgend jaar in het Afrikahuis, een complex van in totaal 2700 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen en een kelder. Rituals droomt al jaren van een flagshipstore waar het gedachtegoed van slowing down beter kan worden uitgedragen. House of Rituals komt op een steenworp van de plek waar in 2000 de eerste vestiging van de cosmeticaketen zijn deuren opende.

In Gouda zit een mooie vestiging van Rituals op de hoek van de Kleiweg en de Turfmarkt in de binnenstad.