• mei 01, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

In de gemeente Rotterdam wordt gestemd over ruimere openingstijden voor winkels op zondag. Het verruimen van de winkeltijden moet kansen bieden voor winkeliers net buiten het centrum om te concurreren met grotere partijen in het centrum. Dit schrijft RetailNews.

Nu is het zo dat winkels in Rotterdam op zon- en feestdagen van twaalf uur ’s middags tot tien uur ’s avonds geopend mogen zijn. Met de nieuwe winkeltijden uit het voorstel zouden winkeliers hun deuren van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds mogen openen. Het voorstel, dat werd ingediend op 18 oktober vorig jaar, is afkomstig van de partijen DENK, D66, Leefbaar Rotterdam en SP.

De nieuwe winkeltijden zouden niet alleen gelden voor de winkels in Rotterdam. Ook winkeliers in Hoek van Holland worden in het voorstel meegenomen. Nu mogen alleen winkels grenzend aan de strandboulevard geopend zijn op zondagochtend. Als het voorstel wordt geaccepteerd mogen alle winkeliers ’s ochtends hun deuren openen. De gemeenteraad stemt op 16 mei over het voorstel.