• april 23, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Meer dan een op de drie Nederlandse werknemers ‘leeft van loonstrook tot loonstrook’. Recent onderzoek van adviesbureau Willis Towers Watson wijst dat uit. Dit schrijft de Financieele Telegraaf.
Van de mensen die van loonstrook tot loonstrook leven verdient een vijfde meer dan €65.000. Het zijn dus niet alleen mensen met een laag salaris die niet goed op financiële klappen voorbereid zijn.
Van de ondervraagden heeft 32 procent niet genoeg spaargeld om zes maanden aan vaste lasten te kunnen betalen. ‘Van de mensen zonder spaargeld voor zes maanden zegt 14 procent dat ze door geldproblemen minder hun best kunnen doen op hun werk en dit is twee keer zoveel als bij degenen die wel spaargeld hebben (7 procent)’, volgens Willis Towers Watson.

Dit onderzoek dateert nog van voor de coronacrisis. Paul Kullen, consultant bij Willis Towers Watson Nederland zegt: “Nederlandse werknemers stonden al onder druk, maar Covid-19 is een ongekende situatie die de zaken veel erger zal maken. Veel mensen, waaronder mensen met een relatief hoog salaris, gingen deze crisis in met een slechte financiële situatie. Nu zullen zij onder nog grotere druk komen te staan, met verdere negatieve gevolgen voor hun gezondheid, welzijn en werkprestaties.”

Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 1000 Nederlandse respondenten.