• mei 03, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het was vandaag – zondag 3 mei – de eerste zondag van de maand en dus een normale koopzondag. In deze barre tijden hebben ondernemers hun omzet nodig om hun medewerkers en hun andere vaste lasten zoals de huur te kunnen betalen. En dan moeten zij ernstig overwegen om – ondanks alles – open te gaan. Ondanks de tegenstrijdige oproepen uit Den Haag waar de ene bewindspersoon oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven en de andere bewindspersoon juist het tegenovergestelde zegt en oproept om de lokale winkeliers te helpen door daar te gaan winkelen.

Hoe dan ook: het was vanmiddag rustig in de winkelstraten. Op de Kleiweg waren toch veel landelijke filialen gesloten. Publiek dat er liep was duidelijk alleen op straat om een luchtje te scheppen. Bij het AH-filiaal aan de Markt stond af en toe een korte rij. In de Nieuwe Marktpassage waren slechts drie winkels open: de Coop, Big Bazar en het Kruidvat.

Met elkaar proberen de ondernemers in de Goudse binnenstad positief te blijven, maar dat valt niet mee, zo wordt ons verteld. Alle evenementen tot en met de zomer in de binnenstad zijn afgeblazen (de kaasmarkten, Montmartre, Gouda Beach), de ijsbaan rond het stadhuis in december komt niet meer en hoe het volgend jaar moet is ook heel onduidelijk. Het grootste evenementenburo van Gouda, Grand Canyon, is failliet. Kortom, er zijn alom veel slapeloze nachten.