• februari 19, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Afgelopen dinsdagavond organiseerde de S.O.G., de ondernemersvereniging van de Goudse binnenstad, voor de vierde keer een inspiratieavond. Deze bijeenkomst werd gehouden in het Best Western Hotel aan het Bolwerk. De avond begon om 18.00 uur met een kopje soep en een broodje. Ongeveer vijftig winkeliers en een paar gemeentelijke vertegenwoordigers waren aanwezig.
Secretaris Irene Klein Haneveld opende het formele gedeelte van de avond om 19.00 uur. Wethouder binnenstad Thierry van Vugt gaf een toelichting op diverse onderwerpen zoals de leegstand, het Verkeers Circulatie Plan (VCP), de herinrichting van het stationsgebied, het voornemen om meer groen in de binnenstad te brengen en het aantrekkelijker maken van de Korte Vest naar de Agnietenstraat. Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Die vragen gingen voornamelijk over het parkeerbeleid en de hoogte van de tarieven. Ook werd een beroep gedaan op de gemeente om winkeliers zelf te laten kiezen of ze wel of niet op een zondag open mogen.

Daarna verwelkomde Best Western Hotel de aanwezigen. Om het programma niet te lang te laten uitlopen kregen de aanwezigen de uitnodiging om zelf contact met het hotel op te nemen voor meer informatie, een rondleiding of een mogelijke boeking van een van de zalen.
De koeriersdienst Bezorging zonder Zorgen gaf hierna een presentatie over de mogelijkheden die er zijn voor winkeliers en andere ondernemers om van de diensten gebruik te maken.
Tot slot gaf de Stichting Gouda Schoon een toelichting op het afvalproject dat is uitgerold. Dat project bestaat grofweg uit twee delen: het bestrijden van zwerfafval op zondagmorgen in het kernwinkelgebied en het zes dagen per week met een elektrisch wagentje ophalen van bedrijfsafval.

Irene Klein Haneveld sloot rond 20.15 uur dit formele gedeelte af met onder meer een dringende oproep aan de winkeliers om actieve en persoonlijke steun bij de activiteiten die het bestuur van de S.O.G. ontplooit. Door te weinig menskracht blijven nu zaken liggen en kan de S.O.G. zich te weinig verdiepen in allerlei belangrijke kwesties (zoals het VCP) die op gemeentelijk en provinciaal niveau spelen. Ook deed zij een dringende oproep om mee te zoeken naar een nieuwe betaalbare opslagruimte in Gouda om de spullen van de S.O.G. (zoals de feestverlichting, vlaggen, borden etc.) onder te brengen.

Deze succesvolle avond werd besloten met een drankje in de lounge van het hotel op de begane grond.