• februari 04, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De supermarkten van Jumbo in Breda en Tilburg zijn de eerste winkels waar straks HEMA-producten in de schappen liggen. Er wordt binnenkort gestart met de verkoop van een flink aantal meters non-food HEMA-assortiment, zo laat de supermarktketen weten. Dit meldt RetailNews.

Hoewel HEMA in eerste instantie met Albert Heijn zou gaan samenwerken, bleek in november vorig jaar dat de keuze op Jumbo was gevallen. Jumbo en HEMA sloten een principeovereenkomst over een commerciële samenwerking in Nederland en België, waarbij het bedoeling was dat de HEMA-producten in de schappen van de supermarktketen kwamen te liggen.

Later werd bekend dat Jumbo de komende drie jaar zeventien panden van HEMA overneemt en ze ombouwt tot supermarkten. Het zou vooral gaan om winkels in grote steden, in Nederland en België. Daarnaast gaan Jumbo en HEMA op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij de supermarktketen het food-assortiment levert.

In Gouda heeft HEMA twee filialen: in winkelcentrum Bloemendaal en aan de Kleiweg in de binnenstad. Jumbo heeft hier ook twee vestigingen: aan de Sportlaan (zie foto) en in winkelcentrum Bloemendaal.