Vandaag, zaterdag 16 november, arriveerde Sint met zijn Pieten met de boot in Gouda. Rond 10.15 uur meerde de boot aan bij het Regentesseplantsoen vlakbij de kop van de Kleiweg in de binnenstad. De nieuwe burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, verwelkomde de Sint en zijn gevolg. In een lange optocht ging de Sint vervolgens te paard onder andere via de Korte en Lange Groenendaal naar de Korte en Lange Tiendeweg (zie foto). Via de Zeugstraat ging de stoet naar het stadhuis op de Markt. Voor het eerst reed ook de burgemeester in gezelschap van de kinderburgemeester mee in de optocht.
Op het schavot aan de achterkant van het stadhuis heette de burgemeester de Sint nogmaals van harte welkom.

Voor de kinderen stond achter de Waag een groot Pietenhuis opgesteld waar kinderen hun Pieten-diploma konden halen door allerlei Pieten-kunstjes uit te voeren zoals dak lopen, cadeautjes verzamelen en cadeautjes in een schoorsteen doen. Veel kinderen hadden zich als Piet verkleed.

Zondag 24 november is de laatste zondag van de maand en dus is het dan koopzondag. Op de Markt staat dan een Sinterklaas-braderie.