• december 06, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Nu winkeliers en kappers van het demissionaire kabinet eerder dicht moeten, gaan ze ook eerder open. Tegelijk merken sportscholen dat mensen vaker overdag komen sporten. Dat blijkt uit een rondvraag van NU.nl. Ketens als Hunkemöller, TK Maxx, Blokker en Rituals openen gemiddeld een uur eerder dan voorheen. Ook tuincentra en kleinere winkels in wijkcentra hebben hun openingstijden aangepast.

Het kabinet besloot anderhalve week geleden dat vrijwel alle winkels, behalve supermarkten, om 17.00 uur dicht moeten. Dat werd besloten vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Veel winkels hebben daarom besloten om ’s ochtends de deuren eerder te openen, zegt een woordvoerder van winkelorganisatie INretail.

Volgens hem stond de afgelopen week voor winkeliers vooral in het teken van voorbereidingen. Daarbij zijn klanten op de hoogte gebracht en afspraken gemaakt met het personeel.

“Als je in een winkel werkt en normaal om 10.00 uur in de ochtend moet beginnen, kan het even omschakelen zijn als je nu om 9.00 uur wordt verwacht, bijvoorbeeld omdat je kinderen hebt”, aldus de woordvoerder.

De vervroegde openingstijden kunnen er volgens INretail voor zorgen dat bezoekers meer verspreid kunnen winkelen op momenten dat het door de feestdagen drukker is. “Het is wel belangrijk dat winkeliers in een winkelgebied afspraken met elkaar maken, zodat niet alle bedrijven op een ander tijdstip openen”, vertelt hij.