• februari 22, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Steeds meer Nederlanders staan niet achter het coronabeleid van het kabinet. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3200 respondenten. De afgelopen maanden brokkelde het draagvlak voor het beleid steeds meer af.

Ruim de helft van de respondenten zegt geen vertrouwen meer te hebben in het coronabeleid van de regering. Sinds oktober is het vertrouwen alleen maar verder afgenomen.
Waar destijds nog 56 procent van de Nederlanders zei achter het beleid te staan, staat nu slechts 41 procent nog achter de keuzes van het kabinet. Vorige maand gaf 52 procent van de Nederlanders nog aan dat ze zich konden vinden in de keuzes van het kabinet. (bron: ANP).

Ook bij de inwoners van Gouda is deze tendens te zien. Weekblad De Gouda hield/houdt ook een enquete waaruit blijkt dat ruim 80 procent bijvoorbeeld de avondklok niet steunt. Onder de detailhandel en horecazaken in de Goudse binnenstad is de steun al helemaal weg. Met angst en beven wachten de ondernemers het nieuwe toeristenseizoen af: zonder evenementen, zonder kaasmarkten, voorlopig zonder opening van terrassen en winkels en vooral zonder toeristen. Het tweede rampjaar op komst, zoals veel ondernemers aan deze website melden.