• februari 20, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Winkelketens Miss Etam en Steps zijn nu echt failliet. Volgens vakbond AVV is het faillissement uitgesproken. Dat werd vorige week aangevraagd door werknemers van de beide winkelketens.
De winkelketens hadden bij elkaar 340 werknemers in dienst.

Door de coronasluiting van de 44 winkels was het bedrijf naar eigen zeggen in grote financiële problemen beland. Ook heeft uitkeringsinstantie UWV het verzoek voor het gebruikmaken van de steunmaatregelen voor getroffen bedrijven afgewezen.

Miss Etam en Steps maakten eerder onderdeel uit van het Belgische modeconcern FNG dat in september failliet ging. De twee winkelketens werden vervolgens verkocht aan NXT Fashion. Het UWV zou geen NOW-steun willen overmaken omdat sprake zou zijn geweest van een nieuwe onderneming die geen aanspraak kan maken op steun van de overheid.

Eigenaar Martijn Rozenboom zelf stelde vorige week al dat hij zwaar teleurgesteld was. Hij noemde de gang van zaken ‘ontzettend triest voor de werknemers’: ‘Ik heb deze merken juist gekocht omdat ik een goede toekomst voor ze zag. Door de lockdown moesten plotseling alle winkels dicht. Voor een bedrijf dat uit het dal omhoog krabbelt, komt die klap extra hard aan.’

In Gouda zat een filiaal van Miss Etam in de Nieuwe Marktpassage. Daar staan inmiddels twee ruimtes leeg: aan de Agnietenstraat het voormalige filiaal van de SNS-bank en nu binnen de winkelruimte van Miss Etam. Aan de Kleiweg was ooit een filiaal van Steps gevestigd maar dat is al een paar jaar geleden. Het pand is verbouwd en biedt huisvesting aan Rituals.