• januari 07, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Alle winkels van Promiss en een aanzienlijk deel van de Steps-winkels in Nederland sluiten hun deuren. Dat maakte moederbedrijf FNG maandagochtend bekend. De sluitingen komen voort uit een verandering van strategie, waarbij de focus bij Promiss en Steps meer op online komt te liggen. Dat gaf het moederbedrijf als toelichting en verklaring voor het besluit.

Momenteel zijn de webshops van Promiss en Steps verantwoordelijk voor ruim de helft van de omzet van de twee merken. Dat is naar eigen zeggen een goede basis om de focus volledig op online te leggen en te verkopen via eigen webshops en online partners als Wehkamp en Zalando. De functie van de fysieke winkels zal verschuiven naar die van ‘experience store’ (belevingswinkel), waardoor er minder winkels nodig zijn.

De winkels van Promiss en 38 filialen van Steps zullen in het voorjaar van 2020 gesloten worden. In de vestigingen werken 108 vaste werknemers en 126 tijdelijke krachten. Voor hen wordt gekeken naar herplaatsing. Promiss heeft in totaal veertien winkels in Nederland en Steps vijftig.

In Gouda zaten in de binnenstad een filiaal van Promiss in de Nieuwe Marktpassage en een filiaal van Steps op de hoek van de Kleiweg en de Turfmarkt. Beide filialen zijn al een paar jaar verdwenen. In het voormalige filiaal van Steps zit nu na een grondige verbouwing een vestiging van Rituals (zie foto).