• juni 17, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Zes jaar geleden bedacht de ondernemersvereniging in de Goudse binnenstad dat iedere inwoner van Gouda toch tenminste eenmaal in zijn/haar leven de kaasmarkt moet hebben bezocht. En hoe dat dan het beste bereikt kan worden? Door eenmaal per jaar schoolkinderen uit te nodigen.
Afgelopen kaasmarkt was die ene keer in 2019. Ruim vierhonderd schoolkinderen uit Gouda trokken rond 9.30 uur met gele petjes op naar de Markt in Gouda.
Daar werden ze toegesproken door wethouder Thierry van Vught en de kinderburgemeester Tess Huijsmans.
Na het luiden van de bel gingen de kinderen in groepjes verdeeld de kaasmarkt bezoeken, de Waag bekijken, oud-hollandse spelletjes doen in de winkelstraten in de binnenstad en na afloop wat eten achter de Waag.

Voor de volwassenen was het weer een drukbezochte kaas- en ambachtenmarkt waarbij het muzikale gedeelte werd verzorgd door dameskoor Sootjevisch uit Zevenhuizen.
Komende donderdag is er natuurlijk weer een kaas- en ambachtenmarkt die rond 10.00 uur wordt geopend door het luiden van een bel.

Op de foto legt een van de handelaren aan toeristen uit hoe de verkoop van kaas op de kaasmarkt precies in zijn werk gaat. Daar achter loopt een groep kinderen met gele petjes op weg naar een volgend evenement.